BOERDERIJSCHOOL

 

In 2019 hebben wij klas 3 (groep 5) van vrije school De Berkel uit Zutphen te gast om bij ons een heel seizoen belevend te leren op de boerderij.

 

Dit betekent dat de klas vanaf maart tot en met oktober een heel aantal dagdelen bij ons op de boerderij komt om mee te werken.

Ze leren op die manier waar ons voedsel vandaan komt, hoe het op de boerderij in zijn werk gaat en ze leren om met het vee om te gaan. Ook wordt er elke keer als de klas komt door een groep iets te eten gekookt / bereid.

 

Het is mooi om te zien hoe de kinderen aanvankelijk nog terughoudend zijn met bijvoorbeeld mest, modder en aarde terwijl ze na een paar keer soms al van de mesthoop naar beneden gaan in de koprol....

 

Sinds ruim 10 jaar ontvangen wij schoolklassen van de vrije scholen in Zutphen om hen de boerderijschool te laten beleven.


Wat de boerderijschool is? Je kunt een kijkje nemen op de site van de stichting boerderijschool:

http://www.boerderijschool.nl

 

 

RONDLEIDING OP DE BOERDERIJ:


 

 

 

 

Op zaterdagmiddag 4 mei aanstaande (2019) gaan wij een rondleiding verzorgen op onze boerderij en over de velden met een kleine proeverij na afloop.

 

Wil je mee? Geef je vantevoren op (via het contactformulier op deze site of via de winkeljuf als je in de winkel bent) dan ben je welkom, we starten om 13:30 uur.

 

Trek goed schoeisel aan i.v.m. de wandeling over het land.  De rondleiding duurt tot ongeveer 15:00 uur.

 

De kosten? Wij zamelen na afloop graag een vrijwilllige bijdrage in!

 

 

copyright © 2019 - boerderijkorenblik.nl